Screenshot 1 121
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Tokom današnje konferencije za medije članova Predsjedištva Bosne i Hercegovine i predsjednika Turske, Milorad Dodik je kazao da bi Aleksandar Vučić, uz Erdogana, trebao biti autoritet koji bi posredovao u BiH za novi dogovor strana, što je u jednom momentu izazvalo komičnu reakciju Željka Komšića.

FIXGEHALT

Milorad Dodik je tokom konferencije održane nakon sastanka sa Erdoganom još jednom govorio o mirnoj disoluciji Bosne i Hercegovine na što mu je Komšić na početku odgovorio da on “nije toliki hipik koji bi prihvatio mirnu dosluciju BiH”.

U nastavku Dodik je iznio prijedlog, o novom dogovoru između političkih aktera u BiH, u čemu bi, uz Erdogana, posredovao čak i Aleksandar Vučić, što je izazvalo komičnu reakciju Komšića koji se u tom trenutku prvo nasmijao, a zatim prevrnuo očima.

Reakcija Komšića bila je u skladu s izlaganjem Dodika koji prvo poziva na mirnu disoluciju, a zatim govori o nekom novom političkom dogovoru, u kojem bi posredovao čovjek koji je bio dijelom politike koja je podržavala sukobe u Bosni i Hercegovini.

LIDER