vv
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Bivši golman reprezentacije BiH Asmir Begović, žestokim komentarom na Twitteru skrenuo je pažnju javnosti, te domaćih i stranih medija, tokom utakmice BiH – Kuvajt u Zenici.

FIXGEHALT

Podsjetimo, Begović je nazvao predsjednika FSBIH Vicu Zeljkovića, svog nekadašnjeg saigrača, a danas zaposlenika FSBiH Zvjezdana Misimovića, te selektora Ivajla Peteva (Ivaylo), kriminalcima koji vode u propast reprezentaciju i bh. fudbal, i to dok je bio u interakciji na društvenim mrežama s legendarnim bh. fudbalerom Sergejom Barbarezom.

Predsjednik Saveza Vico Zeljković je prokomentarisao za Sportsport pisanje Begovića, te je nazvao nekadašnju “jedinicu” selekcije BiH “čovjekom bez karaktera”.

– Zna on dobro šta je radio u prošlosti, makar sam dobio takve informacije i zasluženo ga nema u reprezentaciji. Imamo Ibrahima Šehića koji je klasa. Žalosno je da na ovakav način proziva, prije svega jednog Misimovića koji je za ovu reprezentaciju dao mnogo, pa i nakon kraja karijere. Dovoljno je da njegovim zaslugama danas u reprezentaciji imamo Ahmedhodžića, Saničanina i Hadžikadunića. Na kraju, dosta o njima. Želim čestitati selektoru na pobjedi, Džeki i saigračima na osvojenom bodu u Francuskoj, rekao je Zeljković dodavši kako je Barbarez ljubomoran jer nije selektor.

LIDER