Zemljotres oštetio dimnjak Srednje mješovite škole u Zenici

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, kako je u izjavi za Fenu kazao direktor Džavid Aličić, ni jutros, kao ni sinoć, nije dobila dojave s terena o pričinjenim značajnijim štetama nakon sinoćnjeg zemljotresa na području Zenice.

Evropski mediteranski seizmički centar registrirao je sinoć, oko 22.06 sati, zemljotres jačine 4,1 stepen po Rihteru, na dubini od 10 kilometara i s epicentrom u naselju Lokvine kod Zenice, koji je poprilično uznemirio Zeničane.

– Danas smo dobili dojavu iz Srednje mješovite škole u Zenici da im je oštećen dimnjak pa su nadležni iz Gradske uprave Zenice dobili zadatak da izađu na teren te evidentiraju i saniraju oštećenje.

Što se tiče građanstva, dobili smo samo jednu obavijest o napuknuću na kući u Lokvinama, gdje je i bio epicentar, kao i iz Zavidovića. Naravno, sve to sada provjeravamo, pogotovo ovu dojavu iz Zavidovića, gdje i nije bio ni epicentar – rekao je Aličić i dodao kako tokom noći i jutra nije bilo tzv. povratnih zemljotresa.

FENA

GODISNJICA
MARKETING