Žena je 11 godina živjela u bolovima: Doktori su u njenom tijelu pronašli nešto nevjerovatno

Žena je 11 godina živjela u bolovima: Doktori su u njenom tijelu pronašli nešto nevjerovatno

Muke ove 39-godišnje majke započele su nakon što je bila na operaciji prije više od deset godina, gdje su joj podvezani jajnici nakon rođenja četvrtog djeteta.

Nekoliko dana nakon operacije, Marija je imala jake bolove i prepisan joj je acetaminofen kako bi se lakše nosila s bolom.

U početku je simptome pripisivala nedavnim trudovima, ali stanje je nastavilo da joj se pogoršava i ljekari su joj dali jače lijekove protiv bolova, uključujući meloksikam. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da joj olakša agoniju.

Marija, koja živi u ruralnom selu San Isidro, u blizini Medelina u Kolumbiji, rekla je da je bol bila toliko jaka da često nije mogla da spava, niti da se kreće. Zbog ekonomskih razloga i činjenice da bi Marija morala dugo da putuje u grad na muževljevom motoru, nije mogla da dobije ljekarsku pomoć. Par također nije mogao da putuje u zimskim mjesecima zbog stanja puteva u njenoj ruralnoj opštini.

Međutim, uprkos mnogim problemima, na kraju je otišla da uradi ultrazvuk i magnetnu rezonancu, a rezultati su zaprepastili ljekare. Naime, hirurg, koji je Mariji podvezao jajnike, ostavio je iglu i konac u njoj nakon zahvata, uzrokujući više od 4.000 dana prethodno neobjašnjive boli.

  • Rekao mi je da su mi na operaciji ostavili iglu s koncem. Nisam mogla da vjerujem – rekla je majka četvoro djece.

Nakon otkrića u novembru 2022. godine, odnijela je rezultate skeniranja hirurgu koji ju je prvobitno operisao, ali joj je rečeno da to nije njegova krivica i da je ona možda progutala te predmete, prenosi Kurir.

Marija sada čeka procjenu kako bi joj uklonili iglu i konac, što je riskantan postupak, s obzirom na to koliko su dugo bili u njoj. Vrijeme je ipak od presudne važnosti jer se mogu pojaviti brojne dugotrajne komplikacije kada se strani predmeti zaglave u tijelu, uključujući rak.

  •  Ono što je potrebno je da me brzo operišu, da ovo uklone jer ne želim da umrem i ostaviti svoju djecu – rekla je Marija.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE