Portal 072info

Žena koja je imala 25 migrena mjesečno pronašla način kako da bol nestane

Ako ste ikada imali migrenu, onda znate koliko ta bol može biti jaka. Morska biologinja Beth Francis možda ponajbolje zna koliko migrene mogu biti iscrpljujuće, nakon što je imala 25 migrena mjesečno. Od devete godine ima migrene, a 2017. joj je dijagnosticirana hronična migrena. Zbog toga je često dane provodila u svom krevetu, s navučenim zavjesama, osjećajuću vrtoglavicu, zamagljen vid i nevjerovatnu bol. Kad bi migrene počele morala je uzeti slobodne dane. Zbog toga je odlučila jednom zauvijek riješiti se ove napasti.

U namjeri da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem, Beth i njen partner 29-godišnji Andrew Clark odlučili su uroniti u ledeno more, jer su čuli da hladna voda može olakšati simptome migrene.

Bili su šokirani kada su shvatili da plivanje u ledenoj vodi odmah može zaustaviti jake bolove.

“Uvijek smo voljeli prirodu, ali moje stanje nam je oduzimalo toliko toga jer smo stalno bili u ulozi pacijentice i njegovatelja. Tako smo u oktobru 2017. godine istraživali o plivanju u hladnoj vodi i o tome kako utječe na zdravlje. Otprilike minutu nakon ulaska u vodu bol je pala na nulu. Bila sam u šoku, to je bilo veliko iznenađenje”, kazala je Beth.

Kazala je da nije vjerovala da će bol u potpunosti nestati, ali ovo iskustvo donijelo joj je olakšanje i potpuno promijenilo život. Nastavila je piti lijekove protiv migrene, a napadi su opali s 25 na 15 mjesečno.

Nakon ovih nevjerovatnih otkrića par je počeo snimati dokumentarac o migrenama i hladnoj vodi. Dokumentirali su svaki ulazak u hladnu vodu kako bi podijelili svoja otkrića s drugima, a njihova su istraživanja sada postala internacionalna.

“Ledena voda učinkovitija je od bilo kojeg lijeka. Mogla bih plakati dok bih ulazila u vodu od bola, ali bih izlazila s osmijehom na licu”, dodala je Beth.

Stoto plivanje ovog para održano je 7. aprila kada su im se na plaži Llanddona pridružili plivači iz cijelog svijeta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 45
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME