Žena koja se polila benzinom i zapalila danas rodila bebu: Otpuštena je kući

Podijelite vijest

Žena inicijala I.G., 16. septembra je kako se pretpostavlja pokušala počiniti samoubistvo. To se dogodilo tako što se polila benzinom i zapalila, piše Telegraf.rs. Inače, ona je iz Kragujevca. 

Ona je danas s bebom iz kragujevačkog UKC otpuštena kući.

Kako saznaje Informer, porodila se nakon 12 dana nakon nesreće, 28. septembra, i rodila je zdravu djevojčicu.

Podsjetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim tjelesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka. Konstatovano je da ima opekotine koje su joj zahvatile 12 posto kože. Nije bila u životnoj opasnosti, ali su odmah reagirali plastični hirurzi i psihijatri.

ČITAJ JOŠ:  Negdje u Srbiji: Ni molitva u kladionici nije pomogla

Kako je tada izjavila Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo ona je bila “u dobrom općem stanju” i “vitalni parametri su joj bili dobri”.

– Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba nije ugrožena. Na osnovu ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mjesecu. Žena je u devetom mjesecu trudnoće i ostat će kod nas na klinici do porođaja, tako je i najbolje za nju. Porođaj nećemo indukovati, sačekat ćemo da krene spontano jer su i žena i beba stabilno i dobro – rekla je tada Dimitrijević.