Žena koju je ubio sin je ugledna doktorica iz BiH: Došla mu u posjetu, on joj smrskao glavu!

Podijelite vijest

Mladić Đorđe M. (26) uhapšen je zbog sumnje da je prije nekoliko dana u stanu na Voždovcu u Beogradu ubio svoju majku, doktoricu Dobrinku M. (61), koja je iz Bijeljine došla da bi bila s njim jer je on, prema tvrdnjama porodice, postao čudan.

On je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je u stanu na Voždovcu ubio svoju 61-godišnju majku, zadavši joj više udaraca tupim predmetom u glavu, usljed kojih je ona preminula.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo. Na teret mu se stavlja krivično – teško ubistvo na svirep i podmukao način. U toku je pribavljanje medicinske dokumentacije za osumnjičenog.

Skočio na motociklistkinju

Zločin se najverovatnije dogodio tokom protekle nedelje, a Đorđe M. je uhapšen nakon što je u petak na uglu Ruzveltove i ulice kraljice Marije, dok je prelazio pješački prijelaz, skočio na motociklistkinju jer je navodno mislio da će ga udariti auto.

ČITAJ JOŠ:  CNN: Kina ima ilegalnu policijsku stanicu u Zagrebu i Beogradu

Veoma brzo na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vide mladić i djevojka koji ga jure i zadržavaju dok se on otima.

Policija je mladića privela zbog skoka na djevojku na motoru, a kako se na saslušanju ponašao jako čudno i pričao nepovezano, odlučili su da stupe u kontakt s njegovom porodicom. Sestra je ispričala da je njen brat bolestan, da se već liječio u Bijeljini, a da se posljednjih dana ponašao neobično, pa je njihova majka došla u Beograd da bi bila s njim – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Sestra je pomenula i da se s majkom nije čula puna dva dana, kao i da je nedostupna. To je probudilo sumnju kod inspektora i klupko je počelo da se odmotava.

Tijelo u sobi

Policijska patrola poslata je do stana Đ. M., a kako niko nije otvarao vrata, posumnjali su da nešto nije u redu, pa su provalili.

– Dozivali su nesrećnu ženu, ali niko nije odgovarao. Kad su ušli u jednu prostoriju, zatekli su jeziv prizor, žena je ležala bez znakova života, a na glavi je imala nekoliko povreda nanesenih udarcima tupim predmetom. Motiv zločina zasad nije poznat – priča izvor i dodaje da je Đ. M. odmah uhapšen zbog sumnje da je ubio majku.

ČITAJ JOŠ:  Negdje u Srbiji: Ni molitva u kladionici nije pomogla

Prema pisanju medija iz Republike Srpske, nesrećna žena je ugledna doktorica.

– Ubijena Dobrinka M. je poznata liječnica u Bijeljini. Divna i posvećena žena, omiljena u gradu.

  • Đorđe Marić Foto: Facebook

Djeca ga se plašila

Komšije Đ. M. ispričale su da je mladić bio čudan, ali da niko nije sumnjao da bio bio spreman da počini ovakav užas.

– U šoku sam. Znamo mladića, ali i njegovu majku. On jeste bio malo čudan, djeca su ga se plašila jer je bio krupan i zastrašujućeg izgleda. Puno je trenirao, nabildovan je i istetoviran, a koliko znam, bavio se muzikom. Često je dolazio s nekom djevojkom u stan, pretpostavljamo da mu je to partnerka – rekla je jedna komšinica.

Iz obližnjih lokala također su rekli da poznaju mladića, ali da nikad nije bio problematičan.

– Često je dolazio u lokale. Bio je malo povučen, što nas je začudilo za mladića njegove građe i visine – rekli su iz kafića u blizini.

ČITAJ JOŠ:  Muškarac udara ženu, dok ostali gledaju

Mladić Đ. M. (26), koji je osumnjičen za ubistvo svoje majke u stanu na Voždovcu, bio je izuzetno aktivan na društvenim mrežama, na kojima je kačio slike najčešće iz teretane, ali i kako puca u streljani i pliva za časni krst.

On je bio izuzetno aktivan na Instagramu, a na profilu se mogu naći slike kako uživa sa psom. Predstavljao se i kao izuzetno pobožan mladić, ali je povremeno kačio slike s vatrenim oružjem, ali i s pejntbola. Pohvalio se i da je nekoliko puta na Bogojavljenje plivao za časni krst – objasnio je izvor.

Iz čista mira je skočio na mene

Na Instragram stranici Serbija lajv Beograd, na kojoj se i pojavio snimak napada kod Vukovog spomenika, oglasila se i devojka na koju je Đ. M. skočio dok je prelazio ulicu.

– Momak je skočio na mene, nisam znala koji mu je motiv, da li je htio da mi otme motor ili nešto drugo. Pokušao je da pobjegne i to je razlog zbog kog sam ga jurila – objasnila je djevojka.