Žena na koju je palo drvo u Tuzli u teškom stanju, ljekari je priključili na respirator

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Žena na koju je jučer u poslijepodnevnim satima palo drvo u Tuzli zadobila je višestruke povrede, trenutno je u teškom stanju, a ljekari su je priključili na respirator, potvrđeno je za Klix.ba.

Šezdesetogodišnja M. Z. iz Tuzle jučer je zadobila višestruke povrede nakon što je na nju palo drvo usljed olujnog nevremena koje je pogodilo Tuzlu. Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini zgrade Gradske uprave iz koje se nesretna žena kući vraćala sa posla.

Brzom intervencijom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice sa M. Z. je uklonjeno drvo koje je palo na nju, nakon čega je sanitetskim vozilom prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Ona se trenutno nalazi u teškom stanju.

“Pacijentica M. Z. sa teškim tjelesnim povredama se nalazi u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziju i reanimaciju. Pacijentica se nalazi na respiratoru, a dijagnostikovane su joj povrede glave, grudnog koša, kičme i skočnog zgloba”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić – Mujedinović.

Nakon ove nesreće koja se dogodila u neposrednoj blizini zgrade Gradske uprave Tuzle naređeno je uklanjanje drveća, što je u poslijepodnevnim satima i učinjeno.