Žena platila čovjeku da joj ubije muža

Žena s koprivničkog područja završila je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je prije 25 godina platila čovjeku da joj ubije muža. I muškarac koji je izveo napad na njezinog muža je završio iza rešetaka, piše Index.hr.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. maja 2023. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva i poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.

DORH navodi da postoji osnovana sumnja da je 15. maja 1998. oko 3:20 kod Koprivnice prvookrivljenik, tada star 28 godina, ispalio hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka koji je vozio bicikl makadamskim putem.

Sumnja se da je prvookrivljenik pucao u muškarca na traženje drugookrivljenice, tada 32-godišnjakinje. Ona je htjela da joj muž bude ubijen pa da se domogne njegove imovine. DORH navodi da je žena platila određeni iznos novca za ubistvo supruga.

Muškarac je pucao na čovjeka na biciklu, ali ga nije ubio, već mu je zadao teške tjelesne povrede. Zadobio je više prostrijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima.

– Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv oboje okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, a u odnosu na drugookrivljenu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljenicima istražni zatvor – saopćio je DORH.