AUTOR: K.H.
DATUM: stu 29, 2021 @ 15:03
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Žena u Australiji je uhapšena i optužena za podmetanje požara u Queenslandu, nakon što je navodno zapalila hotel u kojem su ona i njeno dvoje djece bili prisiljeni biti dvije sedmice u karantinu, piše klix.ba.

Vatra je u nedjelju ujutro zahvatila gornji sprat hotela Pacific u gradu Cairns na sjeveroistoku zemlje, prisiljavajući na evakuaciju više od 160 gostiju. Povrijeđenih nije bilo, ali je šteta na zgradi bila znatna i prisilila je vlasti da premjeste ljude u druge karantinske objekte.

Vlasti su saopćile da je 31-godišnja žena zapalila vatru ispod svog kreveta, nakon što je provela samo “nekoliko dana” obaveznog dvosedmičnog karantina u hotelu nakon što je ušla u Queensland iz druge države.

Prije incidenta, ona je također, navodno, izazvala druge neutvrđene probleme osoblju tokom svog boravka.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Njeno dvoje djece stavljeno je pod policijsku zaštitu, dok je žena optužena za podmetanje požara i namjerno oštećenje te bi se trebala pojaviti pred sudom.

Tokom pandemije Covid-19, Australija je zabilježila samo oko 2.000 smrtnih slučajeva jer je pribjegla nekim od najdrakonskih mjera karantina na svijetu, koje su utjecale ne samo na međunarodna nego i unutardržavna putovanja, u pokušaju da zaraze zadrži na niskom nivou.

Baš kad se zemlja konačno pripremala ponovno djelimično otvoriti svoje granice za od 1. decembra, prvi slučajevi nove varijante koronavirusa omikron otkriveni su kod putnika iz Južnoafričke Republike, što bi moglo poremetiti plan.

LIDER