Žena umrla nakon što joj je policija uzela bocu s kisikom, njen sin ih je klečeći molio da to ne rade

4 39

U Indiji je postao viralan videosnimak na kojem se vidi kako muškarac plače i moli ispred policije u Utar Pradešu da njegovoj majci ne oduzme bocu s kisikom. Njegova majka, primljena je u privatnu bolnicu u Agri u državi Utar Pradešu zbog komplikacija s koronavirusom, a umrla je dva sata nakon što je policija navodno oduzela kisik, piše Independent.

– Moja majka će umrijeti ako joj oduzmete bocu s kiseonikom – molio je policiju Anmol Gojal (Goyal, 22).

U razgovoru za lokalne medije u Indiji, Gojal je rekao: “Jedino što nam je ljekar rekao da će joj pomoći – boca s kisikom – oduzeto je od nas.”

Gojal tvrdi da su bocu nabavili s “velikom poteškoćom” za svoju majku.

– Kada sam pitao dječake sa odjeljenja zašto nam oduzimaju bocu s kisikom, rekli su mi da žele nekome spasiti život. Ko je to neko? I nije li život moje majke dovoljno vrijedan? – kazao je on.

U međuvremenu, policija u Agri je odbila tvrdnje da je ovoj ženi oduzeta boca s kisikom.

Rohan Botre, nadzornik policije Agra, rekao je medijima:

– To je bio prazan cilindar koji se odnosi iz bolnice radi punjenja. Prije tri dana u okrugu je nedostajalo kisika, zbog čega smo pomagali pacijentima da pune boce. Ta osoba plače samo zato što je tražila od policije da mu pomogne s cilindrom.

U petak je u Indiji zabilježeno ukupno oko 386.000 Covid pozitivnih slučajeva u protekla 24 sata i oko 3.498 smrtnih slučajeva.

Indija je od početka pandemije zabilježila više od 200.000 smrtnih slučajeva od Covida.

Prethodni članakDodik uputio telegram saučešća predsjedniku Izraela nakon tragedije na vjerskom festivalu
Sljedeći članakZidan: Nisam sretan zbog poraza Barcelone