Žena umrla nakon što joj je policija uzela bocu s kisikom, njen sin ih je klečeći molio da to ne rade

4 39
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Indiji je postao viralan videosnimak na kojem se vidi kako muškarac plače i moli ispred policije u Utar Pradešu da njegovoj majci ne oduzme bocu s kisikom. Njegova majka, primljena je u privatnu bolnicu u Agri u državi Utar Pradešu zbog komplikacija s koronavirusom, a umrla je dva sata nakon što je policija navodno oduzela kisik, piše Independent.

– Moja majka će umrijeti ako joj oduzmete bocu s kiseonikom – molio je policiju Anmol Gojal (Goyal, 22).

U razgovoru za lokalne medije u Indiji, Gojal je rekao: “Jedino što nam je ljekar rekao da će joj pomoći – boca s kisikom – oduzeto je od nas.”

Gojal tvrdi da su bocu nabavili s “velikom poteškoćom” za svoju majku.

– Kada sam pitao dječake sa odjeljenja zašto nam oduzimaju bocu s kisikom, rekli su mi da žele nekome spasiti život. Ko je to neko? I nije li život moje majke dovoljno vrijedan? – kazao je on.

U međuvremenu, policija u Agri je odbila tvrdnje da je ovoj ženi oduzeta boca s kisikom.

Rohan Botre, nadzornik policije Agra, rekao je medijima:

– To je bio prazan cilindar koji se odnosi iz bolnice radi punjenja. Prije tri dana u okrugu je nedostajalo kisika, zbog čega smo pomagali pacijentima da pune boce. Ta osoba plače samo zato što je tražila od policije da mu pomogne s cilindrom.

U petak je u Indiji zabilježeno ukupno oko 386.000 Covid pozitivnih slučajeva u protekla 24 sata i oko 3.498 smrtnih slučajeva.

Indija je od početka pandemije zabilježila više od 200.000 smrtnih slučajeva od Covida.