Žene i muškarci lažu drugačije, evo i kako

Najčešće laži kojima se oba spola služe su: ‘dobro sam’, laganje da su zadovoljni poklonom koji su dobili, prikrivanje troškova, laganje o težini bolesti koju imaju, skrivanje popijenog alkohola, davanje komplimenata za nešto što što im se u stvari ne dopada i laganje o godinama

Istraživanje koje je proveo britanski portal PayingTooMuch.com utvrdilo je kako muškarci u prosjeku lažu četiri puta sedmično, a žene tri puta.

U istraživanju je sudjelovalo 2.000 ispitanika. Polovica ih je priznalo kako su barem jednom bili ulovljeni u laži i to od strane roditelja, partnera ili šefa. 42 posto ispitanika je zbog laganja imalo nevolja, a čak 27 posto ih je zbog toga izgubilo prijatelje. Neki su priznali kako su zbog laganja izgubili partnera, pa čak i posao.

Rezultati su pokazali kako muškarci najčešće lažu jer žele iz neke konfliktne situacije ili svađe izaći kao pobjednici, ali i kako bi sačuvali novac. Osim toga, lažima se koriste i kako bi nekoga izvukli iz nevolje, dobili ono što žele ili se prikazali boljima nego što to jesu. Žene, međutim, najčešće lažu jer surovom istinom ne žele povrijediti nečije osjećaje.

Najčešće laži kojima se oba spola služe su: ‘dobro sam’, laganje da su zadovoljni poklonom koji su dobili, prikrivanje troškova, laganje o težini bolesti koju imaju, skrivanje popijenog alkohola, davanje komplimenata za nešto što što im se u stvari ne dopada i laganje o godinama. Lažima se ljudi često služe i kako bi dobili posao odnosno u životopisima i razgovorima za posao.