Žene otkrile najskrivenije seksi tajne

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Zanimljiv eksperiment podstakao je djevojke da priznaju neke činjenice koje nikada ne bi priznale svojim partnerima…

Ono što ne znate može ozbiljno da sabotira vaš seksualni život, ali isto tako ono što znate može da vam pomogne da doživite nezaboravno zadovoljstvo.

Profesorica Univerziteta “Indiana” Debby Herbenick, zamolila je svoje studentkinje da otkriju svoje najprljavije seksi tajne na njenom blogu na društvenoj mreži Tumblr.

“Početak veze se često svodi na pokušaj da budemo što atraktivniji, pametniji i interesantniji, ali da bi se stvorila veza, potrebno je da budemo ranjivi. Otkrivanje tajni upravo to i omogućava.”

Studentkinje su Debby odale sljedeće tajne:

“Svoj prvi orgazam sam imala ovog ljeta, a u braku sam skoro 15 godina.” Jennifer, 35 godina

“Uvijek sama sebe najbolje zadovoljim.” Valery, 22

“Uzbuđuje me ideja o ‘hvatanju u akciji’ na javnom mjestu.” Melissa, 24

“Moj dečko zna da imam vibrator, ali ne zna koliko često ga koristim. Naš seksualni život je sjajan, pa se plašim da nešto ne upropastim time što ću mu priznati koliko često upotrebljavam vibrator.” Jessica, 24

“I dalje proveram mail svog bivšeg dečka.”, Maria, 26 (Ne baš seksi, ali vrijedno pomena.)

“Spavala sam sa jednim momkom dok sam izlazila sa drugim, a s obojicom sam spavala u roku od 24 sata.” Jeny, 36

“Povremeno flertujem sa strancima kako bih bila sigurna da sam i dalje u formi, iako sam u sretnoj vezi.“ Elizabeth, 23

Ovu tajnu razotkiva potpuno logičan zaključak: “Ti si predivna” – zvuči potpuno drugačije kada to izgovori neki drugi muškarac. “Žene često ne vjeruju komplimentima koje dobijaju od partnera”, kaže Marianne Brandon, koautor knjige Reclaiming Desire.

“One se rukovode time da ih vi volite, pa svakako im se dopada kako izgledate, ali kompliment od nekog drugog muškarca im govori da to zapravo i misle”, dodaje Brandon.

Ovu njenu tajnu pretvorite u svoj dobitak i iskoristite je za predigru. Predložite joj da flertuje sa nekim ko vam neće predstavljati pravu opasnost, npr. barmen i posmatrajte i uživajte u voajerizmu, a potom “glavno jelo” naručite na nekom drugom, udobnijem mjestu.

“Uzbuđuje me kada muškarac preuzme kontrolu u krevetu, Ali me nervira kada pokušava da preuzme kontrolu nad cijelim mojim životom.” Gillien, 25

“Prevarila sam bivšeg dečka i to je razlog zašto smo raskinuli. Moj sadašnji dečko sa kojim sam dvije godine u vezi to ne zna, jer ne želim da misli da bih to ponovo uradila.“ Sarah, 22

Ne mora nužno da bude pravilo da onaj koji je jednom prevario, da će to uraditi ponovo. Ali morate mnogo da radite na međusobnom povjerenju.

“Pitala sam dečka da se preseli na drugi kraj zemlje sa mnom, bez namjere da se udam za njega.” Kelsey, 23 (Još jedna tajna koja nema mnogo veze za seksom, ali podsjeća zašto je komunikacija važna.)

“Dok masturbiram, fantaziram o ženi.” Suz, 25

“Nikada nisam doživjela pravi orgazam. Uvijek ga odglumim.“ Reich, 23

“Gledanje pornića me veoma uzbuđuje. Nešto kod prizora gole žene me izluđuje.” Alisa, 24

“Fantaziram o drugom muškarcu sve vrijeme.” Liz, 25, piše Menshealth.