Žene su nervoznije za volanom

driving_2079275b

Iako mnogi misle da za ženu nije volan, i da nijedna žena ne zna voziti, to nije naravno dokazano. Žene vozači su ljepše ali i nekulturnije od muškaraca.

Nedavno je objavljeno istraživanje u Velikoj Britanije i rezultati su pokazali da 48 posto žena psuje za volanom, u poređenju sa 40 posto muškaraca. Glavni i osnovni razlog zašto žene gube živce za volanom je bila satelitska navigacija, koja kod 55 posto ispitanika, i muškaraca i žena izaziva istu reakciju- psovanje.

Istraživanje je dokazalo da postoji i ogromna razlika u godinama vozača koji vole da psuju prilikom vožnje. Više od 58 posto ispitanih starosti od 20 do 29 godina svakodnevno psuje, dok samo 15 posto vozača starosti od 40 do 49 godina to isto radi.

Kompanija koja je provela istraživanje je navela da je psovanje tokom vožnje prirodna reakcija na stres, pa tako da i ljudi blagog temperameta kada se nađu za volanom često opsuju. Naravno, agresivan jezik i nepristojni gestovi često dovedu do fizičkog sukoba poslije verbalnog.

Dokazano je da postoji jedna situacija koja pogotovo nervira muškarce, a to je preticanje na punoj liniji. Muškarci tada više psuju, skoro pa duplo više od žena koje bi isto postupile u tom trenutku.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE