Portal 072info

Žene u seksu više uživaju kako stare

Iako u društvu postoji stigma kada se radi o seksualnim odnosima starijih osoba te se vjeruje da se sa dolaskom određenih godina sa njima potpuno prestaje, stariji ljudi mogu imati veoma aktivan i zadovoljavajući seksualni život. Žene sa godinama pokazuju veće zadovoljstvo svojim seksualnim životom, javlja Independent.

Istraživači sa Univerziteta u Pittsburghu odlučili su da urade kvalitativnu studiju koja bi im pomogla da nauče više o seksualnom životu sredovječnih žena. Studija je pokazala da iako seksualne odnose imaju rjeđe, starije žene u njima više uživaju.

Kao razloge za rjeđe upuštanje u seksualne odnose žene su navele neslaganja u vezi i seksualnu disfunkciju ili zdravstvene probleme svojih partnera.

One žene koje su više uživale u seksu spomenule su da koriste različite tehnike, kao što su vaginalni lubrikanti, duža predigra i druge vrste seksa, pored penetrativnog snošaja. Osim toga, ove žene su eksperimentisale sa različitim seksualnim pozama, više masturbirale i ohrabrivale svoje partnere da koriste lijekove protiv erektilne disfunkcije.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box