Ženeva: Ljekari leže ispred zgrade WHO-a

3 38
Podijelite vijest

Zabrinuti zbog posljedica koje na javno zdravlje ima uništavanje okoliša, medicinski radnici su se danas okupili ispred zgrade Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Ženevi, tražeći od zdravstvenih vlasti da klimatske promjene i gubitak biološke raznolikosti stave na prvo mjesto.

Odjeveni u bijele liječničke kute, aktivisti pokreta “Doctors for Extinction Rebellion” krenuli su pješice od ženevskoga Trga nacija prema sjedištu WHO-a, gdje su ih dočekali generalni direktor Tedros Adhanom Gebrejesus (Ghebreysus) i Maria Neira, direktorica za zaštitu okoliša, klimatske promjene i zdravlje.

– Pandemija će završiti, ali ne postoji cjepivo protiv klimatskih promjena – rekao je Tedros dočekavši i pozdravivši aktiviste ispred zgrade WHO-a.

– Sada moramo djelovati solidarno da bismo spriječili negativne pojave i da bismo se pripremili, prije nego što bude prekasno.

Aktivisti su Tedrosu predali pismo i veliki pješčani sat kao simbol pobune protiv izumiranja vrsta. Svrha pokreta je potaknuti pokret širih razmjera da bi se izbjegao najgori scenarij, uništenje okoliše, na što neprestano podsjećaju naučnici koji se bave proučavanjem klimatskih promjena.


Podijelite vijest