Ženi glavu lupao o zid, drugi udario šamar, treći sinu psovao djecu

Policija nocna Zenica
Podijelite vijest

Kakanjci N.S. (50) i E.A. (35) optuženi su za nasilje u porodici, jer su vrijeđali i tukli supruge, prijetili im ubistvom, a između ostalog, jednoj ženi je stavljan i nož ispod vrata, dok je Zeničanin R.Ž. (53) optužen za vrijeđanje supruge i nasilje nad sinom.

Protiv njih trojice Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je tri odvojene optužnice.

Kakanjac S.N. optužen je da je 1. juna oko 23.30 suprugu S.N. prvo vrijeđao govoreći joj da je k…. te joj udario šamar.

ČITAJ JOŠ:  U BiH stižu studenti iz Zaljeva

“Potom je suprugu uhvatio rukama za kosu i tako njenom glavom udario o zid, stavio joj nož pod vrat prijeteći da će je priklati, a usljed čega je pala na tlo”, navodi se u optužnici. Supruzi je zamjerio šta gleda na televiziji pa zatim udario šakom u ekran televizora, koji je razbio.

Njegov sugrađanin A.E. optužen je da je 9. jula oko 19.45 u Kaknju pijan vrijeđao suprugu A.M. i prijetio joj da će je ubiti.

Takođe je ženu ošamario i zadao joj udarac u lijevo uho, nakon čega je ona zajedno sa troje maloljetne djece napustila kuću.

ČITAJ JOŠ:  U Zenici pronađena droga

Vratila se nakon što je nasilnik zaspao, ali su je batine dočekale i u novom danu.

Naime, kada se probudio, Kakanjac je opet posegnuo za alkoholom, ali je i nastavio sa prijetnjama i batinama. Kako se navodi u optužnici, potom je suprugu udario šakom ispod rebara, a ona je sa djecom opet napustila kuću.

Zeničanina Ž.R. optužnica tereti da je 9. jula oko 17 časova došao pijan kući i počeo da vrijeđa svoju suprugu.

“Zatim je ušao u kuću i obratio se sinu D.S., koji je vršio molerske radove u dijelu kuće u kojem mu roditelji žive, psujući mu i govoreći: “J…. ti mater, djecu, sve ti j…. Šta ćeš ti ovdje. Ko ti je rekao da krečiš?”, navodi se u optužnici.

ČITAJ JOŠ:  KAKANJ: Iz podruma ukradena motorka, sjekira...

Sin ga je ignorisao, a on ga je uhvatio rukama za prsa i počeo vući iz kuće i naguravati se s njim.

“Sinu je nanio povredu nepoznatim predmetom u predjelu stomaka, a povreda je konstatovana kao laka tjelesna povreda”, navodi se u optužnicama.

Svu trojicu terete za krivična djela nasilje u porodici i optužnice su potvrdili opštinski sudovi Kakanj i Zenica.