Portal 072info

ZENICA Akcija inspekcije oko nelegalne prodaje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inspektori Gradske službe za inspekcijske poslove uz asistenciju policije zadnjih desetak dana u Titovoj ulici i na nekoliko drugih javnih zeničkih površina provode akciju suzbijanja nelegalne prodaje različitih roba i usluga na improvizovanim štandovima.

-I prodaja i zauzimanje javnih površina su nelegalni, a građani od nas traže da intervenišemo. To i radimo prvenstveno s ciljem da ulice budu čiste, a ne da nekoga kašnjavamo, kaže Nihad Spahić, pomoćnik gradonačlenika za inspekcijske poslove. Akcija će trajati još neko vrijeme, djelovaće se upravnim i prekršajnim mjerama. Nije smao Titova ulica  fokusu, već cio grad, a od ponedjeljka počinje i akcija kontrole ugostiteljskih objekata i ljetnih bašti, jer ta sezona počinje s prvim aprilom.- Onaj ko ne bude imao zaključen ugovor sa javnim preduzećem i ko ne bude imao svu potrebnu odgovarajuću dokumentaciju, protiv njega će se poduzeti prvo upravne mjere, a onda i prekršajne sankcije, kaže Spahić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rezultati ovakvih inspekcisjkih kontrola su sporadični. Dok je inspekcija na cesti, sve je u redu, a kad inspektori odu prodavači se opet pojavljuju iza čoškova i objekata, nastavljaju raditi. – Ipak ima efekata od ovih akcija mada osima nas i policije ovdje ima  posla i za neke druge organe vlastui, jer se prodaje i visokotarifna roba, zaključuje Spahić.

RTVZE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)