ZENICA| Akcija “Mreža 3”: Uhapšeno 14 dilera, policija traga za dvije osobe, pretresi na 21 lokaciji

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) rano jutros realizirali su opsežnu policijsku akciju kodnog naziva “Mreža 3”, u kojoj je uhapšeno 14 osoba.  

U ranim jutarnjim satima počeli su istovremeno pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, a riječ je o akciji MUP-a ZDK koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, aktivnosti se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

– U akciji je uhapšeno 14 osoba, za dvije osobe se još traga. Jedna osoba već je stavljena u pritvor – kaže Alić.

Napominje da realizirana akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža 1” i “Mreža 2”, koje su provedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela počinjenih od osoba koje su bile meta operativnih akcija.

– Više detalja o rezultatima akcije moći ćemo potvrditi po okončanju aktivnosti, odnosno pretresa koji su još u toku – podvukla je Alić.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE