Portal 072info

Zenica: Bajram u Domu za djecu bez roditeljskog staranja

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju najveći blagdan, Kurban-bajram.

Porodice se okupljaju i uživaju u bajramskoj trpezi, djeca se raduju darovima i “bajram banci” a domovi blistaju čistoćom.

Bajram se slavio i u jednoj velikoj i malo drugačijoj porodici u Zenici.

Dječiji dom “Dom porodica” je i ove godine organizirao tradicionalni ručak za svoje štićenike, kao i dodjelu paketića za najmlađe.

Direktorica Draženka Subašić je za portal Avaz.ba rekla da je jako sretna što su bili u mogućnosti i ove godine obradovati svoje štićenike.

– Ručak je organiziran od strane više donatora, uz svečani ručak biti će podijeljeni i paketići, a štićenici doma su pripremili i recitaciju i izvedbu ilahije kako bi se na svoj način zahvalili svima koji su ovaj dan za njih učinili posebnim, kaže Draženka.

– Bajram je porodični praznik, a ručak i dodjela paketića je upravo organizirana kako bi i oni osjetili kako je to Bajram provesti sa porodicom i kako bi se još više zbližili sa vaspitačicama i svojim vršnjacima, nastavlja direktorica.

Vaspitačica Almina Huseinović nam je otkrila da su djeca bila jako nestrpljiva kada su saznali da će dobiti paketiće.

– Djeca su se jako obradovala, sa nestrpljenjem su čekali ručak i podjelu paketića. Željeli su da znaju šta su dobili, kaže ona.

Avaz.ba

Podijelite članak