Portal 072info

ZENICA Belmin Bečić oslikava sprejem

I ovog ljeta građani Zenice tokom večernjeg izlaska zastanu na glavnom gradskom šetalištu da uživaju u fascinantnim radovima sugrađanina Belmina Bečića (23).

Talentirani Zeničanin student je Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, a svoje slobodno vrijeme upotpuni izlaskom na Trg Alije Izetbegovića, gdje prolaznicima pokazuje svoju jedinstvenu umjetnost koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

– Od malih nogu slikam i crtam, ali sam se u oslikavanje pomoću sprejeva na slikarskoj površini bukvalno “zaljubio” ugledavši ovu neobičnu vrstu tehnike na internetu – pojašnjava Bečić.

Osim što oduševljava svojim slikama koje nastaju dok su Zeničani okupljeni oko njega, što predstavlja jedinstven prizor, Bečić uspijeva zaraditi i nešto novca.

– S obzirom na to da sam student, dobro mi dođe svaki dinar koji zaradim. Moram priznati da uspijem zaraditi solidan iznos koji bude od koristi na današnjem vremenu – otkriva Bečić.

slika-na-ulici

Cijena 10 KM

U toku večeri proda veliki broj slika koje građani kupe za deset maraka. Iako često sam uradi slike, neki građani imaju svoje zahtjeve.

– Uglavnom ljudi imaju želje, koje im ispunim za pet minuta – kazuje Bečić.

Autor: D. Pa. – Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box