Portal 072info

Zenica – BNP bogatim programom obilježava 67. godinu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U znaku obilježavanja 67. godina Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, zenička publika će imati priliku da uživa u cjelosedmičnom bogatom repertoaru, koji je ova pozorišna kuća odlučila pokloniti svojim vjernim posjetiteljima, sapćeno je iz BNP-a.

Tako će sutra biti odigrana obnovljena premijerna izvedba predstave, u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene, “Pozdravi nekog” u režiji Miroljuba Mijatovića.  Predstava je namijenjena publici iznad dvanaest godina, a kao kamerna postavka, izvodi se u alternativnom scenskom prostoru Scena potkrovlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dan kasnije,  23. februara, na programu je predstava nastala po tekstu Dragana Komadine, a u režiji Lajle Kaikčije “Prodor na Zapad”. Ova predstava govori o aktuelnom problemu napuštanja i odlaženja pojedinaca i kompletnih porodica iz BiH, te o dilemama i nedoumicama osoba koje odlaze iz BiH i onih koje oni ostavljaju, pokazujući tako snažan odraz trenutka u kojem živimo.

Obnovljena predstava Matijaža Zupančića “Razred “u režiji Gorana Damjanca, bit će odigrana u petak, 24. febrauara, na Maloj sceni Bosankog narodnog pozorišta Zenica. U ovoj komediji se umjesto cijelog odjeljenja jedne korporacije, kojoj prijeti ukidanje, pred komisijom i predavačima za prekvalifikacije pojavljuje samo jedan kandidat. Nesiguran, ali sa velikom željom da uspije. Ni on sam najbolje ne razumije šta se to od njega očekuje, ali je spreman na sve i učinit će sve što od njega zahtijevaju samo da bi sebi osigurao radno mjesto. Ni jedna žrtva nije prevelika za ulazak u ”sretnu novu klasu” zaposlenih ljudi s osiguranom egzistencijom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na sam Dan Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, odnosno na 67. rođendan, 25. februara biti će izvedena reprizna izvedba predstave Moja Fabrika Selvedina Avdića, u režiji Selme Spahić. Predstava govori o specifičnom odnosu grada i njegove Fabrike, radnika i radnica, njihovom nekadašnjem i današnjem životu, te odnosu grada Zenice i nekadašnje Željezare Zenica – saopćila je Služba za odnose s javnošću BNP Zenica.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija