Portal 072info

Zenica bogatija za 11 dobrovoljnih vatrogasca

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planskim aktivnostima za 2019. godinu je realizovalo obuku i polaganje ispita za nove polaznike koji su stekli zvanje dobrovoljni vatrogasac. Polaganja ispita za dobrovoljnog vatrogasca se održalo dana 29.06.2019. godine u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, pred Komisijom formiranom odstrane Kantonalne uprave CZ ZDK. 

Obuka se provodila pod nadzorom Službe civilne zaštite Grada Zenica i Kantonalne uprave CZ ZDK. Nakon sprovedene obuke prema planu i programu za zvanje dobrovoljni vatrogasac, a koja je trajala skoro šest mjeseci članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su polagali ispiti i to za: dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara. Ispit za dobrovoljnog vatrogasca je položilo ukupno jedanaest, dok je ispit za rukovodioca akcije gašenja požara položio jedan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Polaganjem ova dva ispita Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica je što se tiće kadra još bolje obučennije i spremnije da pomogne u spašavanju ljudi i materijalnih dobara tokom prirodnih i drugih nesreća kao i gašenja požara.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planira već u septembru mjesecu realizovati novu obuku za zvanje dobrovoljni vatrogasac koji bi u svojom sastavu imali što veći broj certificiranih vatrogasaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 110
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME