Portal 072info

Zenica bogatija za četiri nova doktora nauka, dodijeljene i nagrade rektora

Screenshot 1 1946
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Akademska zajednica Univerziteta u Zenici bogatija je za četiri nova doktora nauka čija je promocija u skladu s Covid-19 protokolom upriličena danas na Ekonomskom fakultetu u Zenici. Univerzitet u Zenici danas je dodjelom nagrada rektora najuspješnijim diplomantima za postignute rezultate tokom studija i svečanosti promocije doktora nauka prava završio aktivnosti završetka akademske godine.

U zvanje doktora pravnih nauka danas su promovisani: Franjo-Krešimir Šenjug, Davor Bubalo, Dženana Radončić i Ramo Ljevaković, dok su nagrade rektora za izvanredne rezultate tokom studiju dobili: Larisa Mahmić (diplomant I ciklusa studija Filozofskog fakulteta UNZE), Ajša Luković (diplomant I ciklusa studija Pravnog fakulteta UNZE), Damir Imamović (MA prava) te Dženana Radončić (doktor pravnih nauka).

Rektor Damir Kukić je kazao da su promovisani doktori nauka nova snaga i energija koja je neophodna bh. društvu kako bi se mijenjalo u pozitivnom smislu.

“Ovakvi ljudi su potencijal i energija koji nam trebaju jer znanjem možemo mijenjati okolnosti u kojim živimo”, izjavio je Kukić.

Doktorica pravnih nauka Dženana Radončić je izjavila da je moderno društvo ustvari društvo znanja u kojem se znanje vrijednuje.

“Možda ga kritikuju, ali zadnji mjeseci su pokazali da su sve jači napadi na znanje, pojavila se sumnja i jedini odgovr na to treba biti još više znanja. Studenti treba da koriste naučnu znatiželju, da steknu što više znanja i razviju vještine jer je to način da se razvijamo i stavimo u svrhu društva”, pojasnila je Radončić.

Nagradu rektora za izvanredne rezultate u četverogodišnjem studiju dobila je Ajša Luković kojai je kazala da je ova nagrada pokazatelj da je na pravom putu.

“Univerzitet u Zenici mi je pružio mnogobrojne mogućnosti i nivo znanja koji ako želite veoma lako možete prihvatiti. Nagrada je posebna i izazva posebne emocije, kako za mene, tako i za moje roditelje. Istina je da je pravnika sve više, ali kvalitetnih sve manje. Nije bitan kvantitet već kvalitet i iskreno se nadam da ću svoj angažman poslovni nastaviti na UNZE”, izjavila je Luković koja već pohađa master studij.

Ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić je kazao da je univerzitet otvorio nove studijske programe te da će ga zajedničkim naporima voditi u onom smjeru u kojem treba ići visoko obrazovanje.

“Istraživanje, poučavanje i napredak zajednice je put kojim treba ići svaki univerzitet”, dodao je Kozlić.

Današnjom promocijom aktivnosti UNZE sa svršenicima studija su završeni te je akademska zajednica zvanično bogatija za nove doktore nauka i uspješne diplomante koji su ostali u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Skupština ZDK usvojila: Studentima omogućen bezuvjetan upis naredne godine studija uz…

DPA - Portal 072info

Ajša Luković: Odlazak nije opcija

Portal 072info

Vlada ZDK usvojila izmjene Zakona o visokom obrazovanju, na potezu Skupština ZDK

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME