Portal 072info

Zenica bogatija za 11 novih spasioca na otvorenim vodama

U Zenici je danas upriličen prijem kod Selvera Kelešture, v.d. gradonačelnika Zenice, za 11 spasioca Sportsko rekreativnog klupa “Bosna”, koji su položili međunarodnu licencu za spašavanje na otvorenim vodama.

U svom prigodnom obraćanju Keleštura je istakao kako su ovakve ekipe izuzetno bitan segment društva posebno u teškim situacijama poput onih 2014. godine kada je našu zemlju pogodilo teško nevrijeme u vidu poplava te ugrozilo imovinu i živote velikog broja stanovništva.

Licenciranim spasiocima dodjeljeni su međunarodni certifikati i iskaznice sa kojima će u narednje dvije godine djelovati, nakon ćega će ponovno biti upriličeno testiranje njihovih spasilačkih sposobnosti i obnova licence.

Vrijedi istaći kako SRK “Bosna” radi na izgradnji prostorija u kojima će u narednom periodu biti upriličeno testiranje spasioca u FBiH za ovu namjenu.

Certifikate su dobili: Ekrem Tuka, Dajan Vinovčić, Sanjin Smriko, Sanelu Alihodžić, Jasmin Dizdarević, Mustafa Bišić, Mirsad ŠIjak, Zoran Kuljić, Nedim Haseljić, Kerim Bečić i Irma Karišik.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box