Zenica bogatija za novog Krav Maga instruktora

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sa najvećim zadovoljstvom obavještavamo javnost da je Krav Maga akademija Zenica od danas bogatija za jednog Krav Maga instruktora IKMF-a, najveće svjetske Krav Maga federacije. Instruktor Krav Maga akademije Zenica, Elvir Huseinspahić, je proteklog vikenda uspješno završio obuku za Krav Maga instruktora koja je trajala ukupno 18 dana, na kraju koje je uspješno položio test G1 level i test za Krav Maga instruktora, čime je postao vlasnik svjetske instruktorske licence IKMF-a i jedan od osam instruktora IKMF-a u BiH.

ČITAJ JOŠ:  (FOTO/VIDEO) Vaha i njegovi momci dočekani kao heroji

IKMF – Internacionalna Krav Maga federacija, je prvi put od postojanja organizovala edukacioni kurs za Krav Maga instruktore na području BiH i Srbije. Prvi dio ovog školovanja u trajanju od 9 dana održao se u Sarajevu u priodu od 21.2.-01.03.2015 godine, a obuku su vodili Bo Van Velsen, direktor IKMF Holandije, Krav Maga Expert 2. , i Megan Kadouch, IKMF GIT instuktor, Krav Maga Expert 4. Drugi dio, takođe u trajanju od 9 dana, održao se u Beogradu u periodu od 25.04.-03.05.2015, dok je ovaj dio obuke i testiranja novih instruktora vodio je Israel Tamir, IKMF GIT instuktor, Krav Maga Expert 4.

ČITAJ JOŠ:  Zenički Čelik definitivno sutra putuje u Antaliju

Instruktorska obuka koje se odvijala pod nazivom CIC – Civilni Instruktorski Kurs, se sastojala od najsavremenijih metoda podučavanja, mnoštva Krav Maga tehnika samoodbrane, borenja i preživljavanja, mnogobrojinih drillova snage, izdržljivosti, eksplozivnosti, i sl, od specijalističkih seminara iz različitih tematskih scenarija, itd, čime se obuhvatio svaki segment potreban za rad jednog Krav Maga instruktora. Obuka je bila veoma naporna i zahtjevala je detaljne pripreme instruktora Huseinspahić Elvira koje su trajale ukupno tri godine, dok su najintenzivnije kondicione pripreme, pripreme fizičke snage i tehnički dio, trajale osam mjeseci, neposredno prije početka kursa.

ČITAJ JOŠ:  Ćiro Blažević: Strašno, meni je vrijeme da odem, a ne Cici

Završni instruktorski test se održao u nedjelju 03.05.2015.g. i trajao je oko 9 sati. Iako je test bio veoma fizički naporan i iscrpljujući, naš instruktor Elvir je uspješno zadovoljio sve potrebne kriterije osvojivši finalnu ocjenu sa prosjekom 100%.

GODISNJICA
MARKETING