Portal 072info

Zenica će se kandidovati za Evropsku prijestonicu kulture

Održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Zenica. Bila je to posljednja sjednica ovog saziva.

Vijeće je nakon  provedene rasprave  usvojilo Informaciju o radu Agencije  ZEDA za 2015. godinu i Program aktivnosti  na sanaciji klizišta i odrona. Programom su definisane mjere koje će se provesti  u tekućoj godini, kako bi se spriječile eventualne nesreće i provele planirane aktivnosti u rješavanju zadataka u oblasti zaštite i spašavanja.

Na  ovoj sjednici usvojena je Odluka o učešću  Grada Zenice u Programu Evropske  prijestonice kulture 2024. godine. Gradsko vijeće formirat će tim za provedbu kandidature, a prijavu za kandidaturu Grad će podnijeti 2017. godine.

Vijećnici su usvojili Prijedlog  zaključka o prodaji građevinskog zemljišta putem neposredne pogodbe  i Inicijativu za izdvajanje mjesta Varda iz naseljenog mjesta Briznik.

Predsjedavajući Vijeća Nebojša Nikolić i v.d. Gradonačelnika Selver Keleštura zahvalili su  vijećnicima na uspješnoj saradnji, odlučnosti i hrabrosti  kod donošenja  odluka koje su rezultirale projektima  koji su promijenili ambijent za život i rad građana Zenice.

V.d. Gradonačelnika istakanuo je da je u Zenici u predhodnom mandatu učinjen ogroman pomak, Zenica je postala urbanim centrom. Posebno je naglasio da je Zenica postala regionalni lider u oblasti komunalnih usluga  čiji se primjeri prezentiraju na stručnim skupovima regionalnog karaktera.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box