Portal 072info

ZENICA Dan policije ZDK: Otvoren moderni Centar za obuku policijskih službenika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prigodnim programom, uručenjem kolektivnih i pojedinačnih priznanja, te svečanim otvaranjem modernog Centra za obuku policijskih službenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) obilježilo je 15. maj – Dan policije ZDK.

Generacijski projekt 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Svečanosti u Zenici prisustvovale su brojne zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života, koje su uveličale otvorenje modernog i multifunkcionalnog objekta.

Na samom početku svečanosti prisutnima se obratio Semir Šut, policijski komesar, koji je još jednom istakao da se radi o generacijskom projektu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Otvaranjem ovog centra mi u potpunosti mijenjamo konceptni pristup obuci policijskih službenika. Presretan sam što pripadam generaciji koja je uspjela napraviti ovaj projekt. Rijetko gdje ćete vidjeti kompaktne sadržaje i funkcionalno povezane aktivnosti – rekao je Šut.

Projekt vrijedan oko osam miliona maraka finansiran je sredstvima Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Veliku podršku realiziranju izgradnje ovog centra pružio je i Nikola Arsenić (SBB), ministar unutrašnjih poslova, koji je poručio da mu je čast što je ideja izgradnje ovog objekta provedena u djelo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Za MUP ZDK ovo je ostvarenje jedne vizije koju smo uspješno predočili u stvarnost zahvaljujući maksimalnoj angažiranosti svih pripadnika MUP-a i nesebičnoj podršci Vlade ZDK. Ovo izdanje estetski i funkcionalno ispunjava sve zahtjeve koje smo pred sebe postavili i na kraju uspješno realizirali – poručio je Arsenić.

Odlični rezultati

Ministar Arsenić posebno je, u svom govoru, istakao odlične rezultate rada postignute u protekloj godini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nije bilo težih krivičnih djela koja nisu rasvijetljena, niti je bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Najvredniji rezultati postignuti su u oblasti saobraćaja, gdje je zabilježeno smanjenje saobraćajnih nesreća, lakše i teže povrijeđenih te smrtno stradalih – kaže Arsenić.

Svečanosti u Zenici prisustvovao je i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je čestitao ministru Arseniću na realiziranom projektu.

Avaz/D.Pašalić

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME