ZENICA DANAS NAJTOPLIJI GRAD: Sutra pogoršanje vremena

Foto:Adis Alić/072info

Bosnu i Hercegovinu sutra očekuje pogoršanje vremena sa kišom, obilnijom u Hercegovini i na zapadu Krajine.

U Hercegovini i na zapadu Krajine očekuje se da padne od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i malo više, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najmanje padavina očekuje se na krajnjem istoku i sjeveroistoku, a snijega će biti samo na planinama. Puhaćee slab do umjeren vjetar, na jugu Hercegovine pojačan, istočni i jugoistočni, a u sjevernim predjelima umjeren sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do četiri, na jugu do osam stepeni, a najviša dnevna od pet do 11 stepeni Celzijusovih.

Prestanak padavina meteorolozi najavljuju u ponedjeljak do sredine dana, pa se može očekivati i djelimično razvedravanje. Od utorka stiže novo naoblačenje koje donosi kišu.

Banjaluka je danas sa Zenicom i Čapljinom bila najtopliji grad sa 14 stepeni Celzijusovih koliko je izmjereno u 13.00 časova.

U Doboju, Trebinju, Prijedoru, Srebrenici, Višegradu, Mostaru i Zvorniku bilo je 13 stepeni, 12 u Bijeljini, Foči, Tuzli, Gradačcu i Sanskom Mostu, a 11 u Sarajevu, Srpcu, Bileći i Ribniku.

Deset stepeni u 13.00 časova izmjereno je u Novom Gradu, Nevesinju, Bihaću i Goraždu, devet u Mrkonjić Gradu, Rudom i Bugojnu, osam na Sokocu, sedam na Han Pijesku i u Kneževu, šest u Livnu i Gacku, pet u Kalinoviku, na Mrakovici i na Ivan-sedlu, a tri na Čemernu.

Najhladnije je bilo na Bjelašnici minus pet stepeni.