VIK ZENICA: Detekcija i otklanjanje skrivenih kvarova na vodovodnoj mreži

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Radovima planske noćne detekcije detektovan je skriveni kvar na vodovodnoj liniji na lokaciji Jalijski put broj 2. Otkopavanjem cjevovoda ustanovljeno je da se curenje pojavilo usljed pucanja cijevi, te se interventno pristupilo njegovom otklanjanju.

Otklanjanje kvara je uslovilo privremeni prekid u vodosnabdijevanju potrošača u ulicama Londža 89, Jalijski put 2 i 4 i Ekinovića put, od broja 1 do broja 20.

Radovi na otklanjanju kvara su izvedeni dana, 05.11.2019. godine u periodu od 08:00 do 13:00 sati, nakon čega je uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje.

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte cijene namirnica u Njemačkoj danas: Šokirat će vas koliko su neki artikli jeftiniji nego u BiH

Planska detekcija kvarova na vodovodnoj mreži je svakodnevna aktivnost stručno osposobljene i opremljene ekipe preduzeća koja se vrši u cilju smanjenja gubitaka vode u mreži.

JP „ViK“ d.o.o. Zenica kontinurano radi na unapređenju ljudskih resursa i tehničkih kapaciteta za efikasnije i učinkovitije upravljanje sistemom javnog vodosnabdijevanja što uključuje aktivnosti na detekciji curenja i poboljšanje infrastrukturnih uslova.

Sve preduzete aktivnosti u konačnici kao rezultat imaju poboljšanje usluge vodosnabdijevanja.

JP „ViK“ d.o.o. Zenica ovim putem zahvaljuje cijenjenim potrošačima za strpljenje i razumijevanje.

ČITAJ JOŠ:  OIO SDA Zenica održao tematsku sjednicu o stanju u “Zenicatransu”, usvojeni zaključci
GODISNJICA
MARKETING