ZENICA: Devastirano školsko dvorište

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tokom prvomajskih praznika nepoznate osobe devastirale su dvorište zeničke Osnovne škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju, a uništeni su školski plastenik, tobogan, vrtuljak, klupe i žardinjere za cvijeće na dječijem igralištu.

– Ovo je samo jedna u nizu ovakvih situacija, koje se nažalost dešavaju u školskom dvorištu već duži period, a posebno su učestale od sredine marta, ističe Hadžira Dračo, direktorica ove škole, navodeći da je ovo dječije igralište unazad godinu dana, kada je i otvoreno, potpuno promijenilo svoj prvobitni izgled, pretrpivši dosad ukupnu štetu od oko 1.300 maraka.

ČITAJ JOŠ:  Mještani Blatuše za primjer, sami renoviraju put (FOTO)

– Sve ovo, kao i ranija obijanja fiskulturne sale, pisanja po zidovima školske zgarde, okupljanja u školskom dvorištu u noćnim satima, ostavljanje smeća u njemu, ali i nedozvoljeno parkiranje, uredno smo dosad prijavljavili vlastima, ali se stanje ništa nije promijenilo,jer se štete dalje povećavaju, a djeca kojima je igralište i namijenjeno ostaju uskraćena za njegovu upotrebu, navodi direktorica Dračo.

RTVZE

GODISNJICA
MARKETING