Zenica dobila novu mjesnu zajednicu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH prihvatio je većinom glasova predložene izmjene Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama, kojim treba ustanoviti novu mjesnu zajednicu Varda na području Zenice, i to administrativnim izdvajanjem tog naselja iz mjesne zajednice Briznik.

Inicijator ovog akta je Gradsko vijeće Zenica, a Parlamentu ga je predložila Federalna vlada.

Zeničko vijeće je incijativu pokrenulo u decembru 2016. godine, jer su to tražili mještani Varde kao dijela mjesne zajednice Briznik.

ČITAJ JOŠ:  Kompenzacijske liste svih stranaka: Nikšić, Ćudić, Kukić i Borenović se osigurali kompenzacijskim listama, Lipovača nosi SBiH-ovu, a Džindić SBB-ovu kompenzaciju

Oni su također tražili formiranje posebnog biračkog mjesta za glasanje na izborima.

Ova i druga važna pitanja za mještane, navedeno je, poput evidencija o prijavi rođenja, sklapanju brakova, prebivalištu-adresi, uslovljena su administravnim rješavanjem statusa njihovog mjesta.

Navedeno zakonsko rješenje stupa na snagu osmog dana od objave u Službenim novinama Federacije BiH budući da ga je ranije usvojio Predstavnički dom.

FENA

GODISNJICA
MARKETING