Portal 072info

ZENICA Dolazak najavile legende Balić, Pašić, Listo…

Gradski bazeni u Zenici i ove godine bit će domaćini međunarodnih skokova u vodu “Zenica 2019”, koji su planirani 2. avgusta. Pripreme za ovaj jedinstveni događaj uveliko teku.

Brojne inovacije

Prema riječima Mustafe Šarića, organizatora manifestacije, u odnosnu na prošlu godinu, kada su skokovi prvi put organizirani, ove godine posjetioce očekuju brojne inovacije koje će doprinijeti razvoju vodenih sportova.

– Prošlogodišnji skokovi su izvođeni s olimpijskog tornja od deset metara, dok će ove godine skakači skakati s dodatne platforme ukupne visine 15 metara. Svoj dolazak na takmičenje potvrdili su svi elitni takmičari koji skaču i sa Starog mosta u Mostaru – otkriva Šarić.

Samo neka od imena koja će se takmičiti na zeničkim bazenima su legenda skokova Emir Balić i Mirsad Deda Pašić, te aktuelni šampion Lorens Listo.

Ipak, Šarić ističe da je dolazak nekoliko djevojaka koje se, također, bave skokovima upotpunilo nadolazeći događaj.

– Njihov dolazak dao je najljepšu stranu takmičenju, a što je najbolja potvrda da se svi mogu baviti vodenim sportovima bez obzira na spol i godine – ističe Šarić.

Veliku zahvalnost za organiziranje ovog renomiranog takmičenja Šarić upućuje Klubu skakača u vodu “Mostari”, Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskim objektima Zeničko-dobojskog kantona, Extreme Bosna servisu.

Viši nivo

Na kraju, Šarić otkriva da će, pored brojnih noviteta ove godine, skokove uveličati i dolazak elitnih skakača iz Danske i Njemačke, što je dodatno podiglo ovaj događaj na još viši nivo.

Cjelodnevni program

Svečano otvorenje manifestacije planirano je u 16 sati, međutim, Šarić ističe da je pripremljen interesantan cjelodnevni program.

Već od jutarnjih sati posjetioci će moći uživati uz DJ Sammyja i naše najmlađe plivače i skakače, koji će se potruditi da na najbolji način predstave grad u godinama koje su pred njima – kaže Šarić.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 203
    Shares