Zenica domaćin 36. izložbe golubova, ptica, ukrasne peradi, kunića i ribica

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Zenica 1956” ovog je vikenda domaćin trodnevne 36. međugradske izložbe golubova, ptica, ukrasne peradi, kunića i akvarijskih ribica, te 19. specijalne izložbe golubova rase “Zenički prevrtač”.

Nešto više od 900 sitnih životinja predstavljeno je u fiskulturnoj sali Javne ustanove Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.

– Učešće na izložbi uzeo je 51 izlagač iz svih gradova Bosne i Hercegovine. Trenutno na izložbi imamo oko 530 golubova, 330 ptica, 49 peradi. Ono što je bitno za ovu izložbu, imamo i specijalnog gosta- gospodina Amera Beganovića iz Konjičkog kluba i mini zoo vrta “Smet”, koji doveo, te u sklopu naše izložbe predstavio svoje ljubimce kako bi obradovao mališane – istakao je predsjednik tog zeničkog udruženja Almir Muco-Pile.

Beganović je istakao da su predstavili šest eksponata-kunića, ćurki, činčila, zamoraca, labudom te patuljastim majmunom, kojem su dali ime “Tarik”. Zenička izložba danas će biti otvorena do 20 sati, a sutra se zvanično zatvara u 13 sati, kada će najuspješnijim izlagačima biti uručene i nagrade.