Zenica domaćin Evropskog prvenstva u nogometu za kadetkinje

csm nogometni IMG 8472 864189ad41
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se danas u Gradskoj upravi Zenica sa delegacijom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH), koju je predvodio generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Tom prilikom razgovarali su  o brojnim temama, a poseban akcenat bio je na realizaciji novih projekata u Trening centru NS BiH u Zenici, kao i budućim nastupima državnih selekcija u Zenici.

Naime, upravo će Zenica biti jedan od gradova domaćina Evropskog prvenstva u nogometu za kadetkinje (U17), koje se od 3. do 15. maja 2022. godine igra u četiri bh. grada i to Mostaru, Širokom Brijegu, Zenici i Sarajevu.

ČITAJ JOŠ:  Bh. penzioner koji je upamtio dva rata: Ženu treba slušati samo ako je prava žena!

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio je kako mu je zadovoljstvo što će Zenica biti jedan od četiri grada domaćina prvenstva.

“Grad Zenica je zadovoljan jer će biti domaćin. I do sada se naš grad pokazao kao dobar domaćin i organizator, tako da ćemo sve uraditi da to bude na najvišem nivou”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Još je istakao da su razgovarali i u vezi sa proširenjem Trening centra NSBiH, te da je usaglašen Aneks Sporazuma.

“Radovi bi trebali početi do kraja ove godine, ali će konačnu odluku o terminu početka gradnje dva nova nogometna terena, oba s prirodnom travom te proširenjem smještajnih kapaciteta za dodatnih oko stotinjak kreveta, restoranskog prostora, konferencijskih sala, donijeti Gradsko vijeće Zenica te Izvršni odbor NSBiH”, poručio je Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Grad Zenica raspisao tender za održavanje stadiona Bilino Polje 

Prema riječima sekretara Džemidžića, NS BiH ne radi sam za sebe, nego rade za dobrobit društva, te žele praviti nove fudbalere.

“U Zenici želimo imati svoj nukleus za razvoj zaista mladih talenata, kojih imamo dovoljno ali nemamo prostora. Dogradnja, odnosno proširenje Centra, sadržani su u Idejnom rješenju i projektu kojeg već posjedujemo. Naravno, moramo i mi neke stvari još preformulirati, ali ono što vam možemo kazati jeste da ćemo sigurno u kapacitetima dobiti još dva travnata terena, s prirodnom travom. Ono što ćemo još uraditi, jeste proširenje smještajnih kapaciteta, što je nama jako bitno” rekao je Džemidžić.

ČITAJ JOŠ:  Najnoviji izvještaj o stanju u ZDK: Stanje je kritično!

Posebno je naglasio kako NS BiH želi da se što više selekcija priprema i igra utakmice u Zenici, gdje imaju odlične uslove za rad.

“Imamo mir i trenažne procese koji se mogu odvijati svakodnevno. Više od 300 dana u godini već sada se koriste kapaciteti  Trening centra NS BiH u Zenici”, zaključio je Džemidžić.

GODISNJICA
MARKETING