Portal 072info

Zenica domaćin Memorijalnog košarkaškog turnira ‘Amna Fazlić’

Zenica će tokom vikenda biti domaćin festivala ženske košarke, u okviru kojeg će se odigrati i 7. međunarodni memorijalni turnir „Amna Fazlić“ u znak sjećanja na ovu talentovanu košarkašicu.

memorijalniturniramnafazlic2016Turnir će početi 24. septembra, utakmicom između zagrebačkog Medveščaka i beogradske Crvene zvezde, a potom se sastaju domaćin Čelik i dubrovačka Ragusa.

Završne utakmice za plasman predviđene su u nedjelju utakmicom za treće mjesto, dok je finalna utakmica planirana od 16 sati. Ove godine turnir će biti pojačan i manifestacijom “Festival dječije košarke”, koja počinje u nedjelju u 10 sati na tri terena Gradske arene.

Na ovoj manifestaciji nastupit će mlade košarkašice sarajevskog Željezničara, Busovače, BH Start iz Zenice i ekipa Fojnice.

Po riječima bivše reprezentativke Amre Mehmedić plan je da obje ove manifestacije budu zenički sportski festival, a da mlade košarkašice i brojni klubovi, koji imaju dječije ekipe, budu redovni učesnici Festivala dječije košarke.

Za sve posjetioce manifestacije Međunarodni memorijalni turnir „Amna Fazlić“ i Festival dječije košarke, koje se održavaju u Gradskoj areni Zenica, bit će slobodan ulaz.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box