Portal 072info

Zenica domaćin najmasovnijeg 7. Sajma organske i poljoprivredne proizvodnje

Danas je na Trgu Alije Izetbegovića bogatim zabavnim programom u kojem su učestvovali GUD “Filigran” i sekcija zeničkog HKD Napredak iz Čajdraša, otvoren 7. Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno stvralaštva “OPEN-s 2017.”. Na sajmu površine 2.500 kvadratnih metara, koji će biti otvoren do nedjelje, 15. oktobra, sa preko 5.000 proizvoda predstavit će se 259 izlagača iz Bosne i Hercegovine. Sajam koji je najmasovniji i najposjećeniji do sada, prigodnim riječima otvorio je Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice.

“Iako Zenica nije poznata kao poljoprivredni kraj, Gradska uprava je ove godine u budžetu za poticaj poljoprivredi opredijelila najveći iznos i to u visini od 3,2 miliona KM. Direktno ćemo poljoprivrednike pomoći sa dva miliona KM poticaja, a za stvaranje uslova za poljoprivrednu proizvodnju kroz puteve i drugu infrastrukturu još 1,2 miliona KM. Želimo stvoriti uslove da ljudi na selu žive od svoga rada”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

On je pozvao sugrađane da kupuju domaće poljoprivredne proizvode, osvrnuvši se na riječi profesora Nezira Tanovića sa Agromediteranskog fakulteta u Mostaru koji je rekao da je zemljište u ruralnim dijelova Zenice čisto i idealno za bavljenje poljoprivredom.

Sedmi Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno stavralaštva “OPEN-s 2017.” koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Zenice otvoren je do nedjelje, 15. oktobra.

Podijelite članak

Počitajte još

ZENICA Oduzeli Golf vozaču koji duguje 11.000 KM za kazne

072info

Zeničanka Alisa Smirko: Svi u sebi imamo kretivnost, samo je bitno otkriti koju, zavoljeti je i upustiti se u realizaciju!

072info

Zatražen pritvor za vozača koji je udario dva pješaka u Zenici

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box