ZENICA: Drama na Crkvičkom brdu, intervenisali vatrogasci, u autu uočili…

Prava drama odvijala se večeras u zeničkom naselju Crkvice, tačnije na Crkvičkom brdu, saznaje “072info”. 

Kako nam priča očevidac nemilog događaja,  u automobilu je uočena zmija, zbog čega je vlasnik pozvao Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Zenica koji su došli kako bi izvadili zmiju.

Ovo nije prvi slučaj da je zmija ušla u automobil, o čemu je pisao naš portal. Podsjetimo, u Blatuši je Zeničanka u vozilu uočila zmiju, a na svu sreću izbjegnuta je veća posljedica.

-Supruga mi je u drugom stanju i moglo se svašta dogoditi. Bogu hvala pa je zmiju u autu uočila tek po izlasku; a ne tokom vožnje – govori on.

Ističe da joj je zmija kliznula niz nogu i otišla ispod sjedišta.

-Čim me nazvala, otišao sam da pronađem zmiju. Zvali smo vatrogasce, međutim, nisu željeli doći uz obrazloženje da to nije u njihovoj nadležnosti. Budući da je pao mrak, nisam je odmah uspio pronaći – priča za “072info” Zeničanin.

Srećom, kaže, jutros je otišao do automobila i pronašao zmiju, a za sve krivi nadležne koji su dozvolili da trava na području grada nije pokošena.

Inače, na području Zenice evidentna je najezda zmiju o čemu je “072info” pisao. Podsjetimo, za dva dana u zeničkom naselju Crkvice mještani su ubili pet zmija.