Portal 072info

Zenica: Drveni most preko Babine rijeke zatvoren za saobraćaj

Drveni most preko Babine rijeke u naselju Talami u Zenici prije dva dana zatvoren je za saobraćaj. Naime, most je napravljen od jelovih greda koje su počele pucati. To predstavlja opasnost za mještane 50-ak kuća koje koriste ovaj most.

Loše urađen

Redakciji „Dnevnog avaza“ požalio se Enver Karalić, predsjednik Mjesne zajednice Staro Radakovo, kojoj pripada ovo naselje. Kaže da je ovaj most rekonstruiran prije dvije godine te da je potrebna njegova hitna sanacija.

– Most je zbog sigurnosti građana neupotrebljiv i zato je zatvoren za saobraćaj. Iako je rekonstruiran, prema trenutnom stanju, vidi se da je loše urađen. Tražit ćemo hitnu sanaciju i puštanje saobraćaja preko ovog mosta – kazao je Karalić.

On tvrdi da se obratio i Gradskoj upravi za pomoć te dobio obećanje da će problem što prije biti riješen. Kako smo saznali iz Gradske uprave, njihove ekipe jučer su tokom dana obišle oštećeni most i veoma brzo će se pristupiti njegovoj sanaciji.

Zanimljivo je da su preko ovog mosta, na kojem su vidljiva oštećenja, do prije dva dana prelazili automobili, a i kamioni komunalnog preduzeća prilikom odvoza smeća.

Ima alternativa

Karalić je o svemu obavijestio i policiju, koja je izašla na teren i, kako je rekao, definitivno zatvorila most za saobraćaj. Srećom, mještani naselja Talami imaju još jedan alternativni most preko Babine rijeke. Međutim, kako nam je rekao Karalić, tražit će se hitna sanacija oštećenog mosta.

Potrebna dokumentacija

Karalić kaže da je most saniran prije dvije godine, a da on uopće kao predsjednik MZ nije kontaktiran. Nije nam mogao reći koliko će koštati sanacija jer, kako je kazao, tek treba da bude urađena projektna dokumentacija, nakon čega će biti poznati finansijski detalji sanacije mosta.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box