Portal 072info

ZENICA Dvije osobe uhapšene prilikom provale u stan!

Dana 04.09.2016. godine, u 22,55 sati, policijski službenici Policijske stanice Centar su u ulici Kočevska čikma na broju 33, u Zenici, prilikom izvršenja teške krađe u stan vlasništvo O.S., lišili slobode dva lica. Kako je utvrđeno radi se o licima: A.A., rođen 1988. godine i Š.E., rođen 1990. godine, oba lica iz Zenice.

Nakon zaprimljene dojave građana da su na navedenoj adresi uočena lica koja najvjerovatnije provaljuju u stan, na lice mjesta je upućeno nekoliko policijskih patrola koje su blokirale navedeni lokalitet i stambeni objekat, gdje su nakon izvršenja teške krađe na licu mjesta policijski službenici pronašli i lišili slobode navedena lica. Izvršenim pregledom lica kod istih je pronađena određena količina zlatnog nakita, koji je tom prilikom otuđen iz stana.

Lica A.A. i Š.E. su nakon lišenja slobode sprovedena u službene prostorije Policijske uprave I, gdje su i zadržana i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, ispitivanja lica te prikupljenih dokaza, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica A.A. i Š.E., zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Koristimo priliku da se zahvalimo građanima koji su pravovremenom reakcijom, prijavljujući lica u vršenju ove teške krađe, pomogli policijskim službenicima u uspješnom dokumentovanju navedenog krivičnog djela i hvatanju i procesuiranju izvršilaca istog.

U tom kontekstu želimo posebno naglasiti da su službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjh poslova Zeničko-dobojskog kantona u proteklom periodu, uz pomoć građana, uspješno rasvijetlili više krivičnih djela, a izvršioce istih procesuirali, te ovom prilikom pozivamo građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama, kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box