ZENICA: Dvije teške krađe i razbojništvo u kladionici

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđanih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Dana 09.02.2016. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Crkvice na broju 54, izvršeno je krivično djelo krađe u prodajnom objektu “Brojler”, kojom prilikom je  otuđena određena količina prehrambenih artikala. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Crkvice, u ulici Bistua Nuova, locirano je i lišeno slobode lice V.E. iz Zenice kod kojeg su prilikom pregleda pronađeni otuđeni predmeti. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 09.02.2016. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Ivana Gundulića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo H.K., iz koje je tom prilikom otuđen zlatni prsten i jedna biserna ogrlica. Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 09.02.2016. godine, u 22,50 sati, u ulici Goraždanska na broju 98, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad uposlenicom sportske kladionice “Zmajevi”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

mupzdk.gov.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE