Portal 072info

ZENICA: Dvije teške krađe, legitimisanje i pregled lica

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, naročito drskim ponašanjem i fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (5).

Dana 18.01.2016. godine, u ulici Ivana Cankara, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.N., iz koje je tom prilikom otuđena količina novca i tablet. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 18.01.2016. godine, u ulici Derviša Imamovića, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica B.H. i jednog malodobnog lica, oba iz Zenice, kojom prilikom su kod B.H. pronađena dva paketića zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,65 grama, dok je kod malodobnog lica pronađeno sedam paketića zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 3,45 grama. Protiv navedenih lica su poduzete zakonom propisane mjere i radnje, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 18.01.2016. godine, na putu M-17 u mjestu Nemila, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu „Ina Holding“, iz koje je otuđena manja količina raznih cigareta i čokolada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Podijelite članak