Portal 072info

ZENICA Dvije žene pretukle muškarca, završio u hitnoj

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 27.05.2019. godine, u 02,45 sati, u ulici Kanal, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti aktiviranjem nepoznate eksplozivne naprave u dvorištu kuće vlasništvo lica S.S., iz Zenice. Tom prilikom, oštećena je kuća, kao i putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka J09-O-135, vlasništvo istog, te su oštećene još tri kuće na navedenoj lokaciji. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, kojom prilikom je angažovan i inspektor za kontradiverzionu zaštitu.

Dana 27.05.2019. godine, oko 15,00 sati, u ulici Mustafe Čauševića, od strane dvije nepoznate ženske osobe izvršen je fizički napad na lice Š.H., iz Zenice, kojem su u Službi hitne medicinske pomoći Zenica konstatovane lakše tjelesne povrede. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca ovog krivičnog djela.

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta, navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Podijelite članak
  • 1.8K
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box