Portal 072info

ZENICA: Ekipa filma „Prestige“ putuje u London (VIDEO)

dino

Mlada i perspektivna ekipa iz Zenice u posljednje vrijeme vrijedno je radila na jednom velikom projektu koji ih je na kraju odveo u London.

Radi se o filmu „Prestige“, koji je učestvovao u takmičenju „Jameson Empire Done in 60 seconds“, te su samim tim i osvojili nagradu, pa bi u narednom periodu trebali otputovati za London i predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

Šta je glavni cilj filma, te povodom čega je film sniman, rekao nam je Dino Šehić, jedan od učesnika ovog projekta: „Ovaj film smo snimili isključivo za takmičenje Jameson “Done in 60 seconds”, a cilj je bio jasan, a to je pobjeda i plasman u London, gdje se nadamo da ćemo predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem mogućem svjetlu.“

Obzirom da je projekat rađen od strane mladih i perspektivnih ljudi, film su na sebe preuzeli Jasmin Pivić, Dino Šehić i Emir Pivić. „Ekipa je bila slična kao i na prvom filmu. Scenarij i režiju opet potpisuje Jasmin Pivić, ja sam kao i na prvom bio zadužen za montažu, zvuk i kameru, s tim da sam u ovom filmu dobio i uloge naratora i glumca. Jedina promjena u ekipi je bio Emir Pivić koji nam je pomagao oko opreme, scenografije i ostalih tehničkih stvari. Snimanje je trajalo oko 5 sati, s tim da nam je postavka scenografije previla veliki problem, što je zapravo bio i jedini problem koji smo imali“, istakao je za 072info Dino Šehić.

Kako ističu konkurencija je bila izuzetno velika, te je bilo teško dobiti prvu nagradu na ovom izuzetno važnom takmičenju: „Konkurencija je bila i kvalitativno a i kvantitavno veća nego prošlogodišnja, ali eto naš film je ipak po odluci žirija izabran kao najbolji“, ističu.

Obzirom da se radi o jednom kvalitetnom projektu, ovaj film zasigurno zaslužuje i da se predstavi na nekim drugim filmskim festivalima: „U Britaniji nas čeka svjetsko takmičenje Jameson “Done in 60 seconds”, gdje će od filmova iz cijelog svijeta biti izabrano pet finalista a od tih pet finalista će se birati pobjednik. Treba biti realan i priznati da je ovo takmičenje ove godine jače nego ikad i sam prolazak u finale bi bio prevelik uspjeh“, istakao je mladi Dino Šehić.

Zasigurno je da se na ovom projektu i neće stati. Jasmin i Dino su izuzetno mladi i talentovani momci koji imaju mnogo planova u budućnosti, te je Jasmin za kraj našeg razgovora istakao: „Naravno, ono što je dobro ne treba mijenjati. A što se ideja tiče, ideja ne manjka, manjka novca ali mi smo krenuli malim ali sigurnim koracima i nadat je se da će se trud i rad isplatiti i da ćemo uskoro snimiti i prvi dugometražni film“.

Portal 072info želi ovim mladim ljudima mnogo uspjeha na ovom takmičenju, ali i u budućnosti, te ćemo ih naravno i u narednom periodu praviti njihov rad i uspjehe.

Podijelite članak