Zenica: Evo kako će izgledati nova Hitna pomoć, najznačajniji zdravstveni objekat na području BiH (VIDEO)

Zenica: Evo kako će izgledati nova Hitna pomoć, najznačajniji zdravstveni objekat na području BiH (VIDEO)

Nakon velikog projekta zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, građani Zenice dobit će i novu zgradu Hitne pomoći Zenica.

Naime, Vlada FBIH odobrila je milion maraka, prva tranša, za ovaj projekat, Grad Zenica u Budžetu za 2023. godinu izdvaja sredstva za ovaj projekat, a i Kanton će, također, finansijski podržati ovaj međunarodni projekat.

Kako je na današnjoj sjednici GV Zenica pojasnila pomoćnica gradonačelnika Sumea Mujkanović, priča o Hitnoj pomoći traje godinu dana. 

-Priča o novoj zgradi Hitne pomoći traje godinu dana, a uključeno je bilo i naše JP za prostorno uređenje grada koje je uradilo idejno rješenje, pribavljena je urbanistička dozvola i kolege iz JP su u završnoj fazi izrade glavnog projekta. Pripremljeno je sve za građevinsko rješenje. Godinu dana vodili smo razgovore i pregovore. Projekat će, nema sumnje, biti završen. Dio sredstava obezbijeđen je u Budžetu za 2023., dogovoreno je da učešće u finansiranju najznačajnijeg zdravstvenog objekta na području BiH uzmu i Kanton i Federacija. Kanton je dao načelnu saglasnost, kao i federalni odnosno državni nivo. Završetak o ovog projekta očekuje se za dvije godine nakon završetka tenderske procedure – pojasnila je Mujkanović.

U nastavku pogledajte videoankmaciju kako će izgledati nova zgrada Hitne pomoći u Zenici. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE