Zenica: Građani ogorčeni, traže oslobađanje plaćanja računa za grijanje (VIDEO ANKETA)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zeničani su se i danas probudili s hladnim radijatorima. Dok prognoze o popravci kotla i normaliziranju isporuke toplotne energije variraju iz dana u dan, građani s ogorčenjem komentiraju situaciju koja traje već danima.

Zbog ove situacije najviše su ugroženi penzioneri, djeca i trudnice. Zbog hladnih stanova, sve više domaćinstava poseže za alternativnim načinom zagrijavanja stanova.

Grijalice i konvektori trenutno su jedino rješenje za hladne stanove, a poneki građani odlučili su se nabaviti peći i ložiti drva u stanovima.

Račune za struju, kako kažu, bit će teško platiti zbog čega sebi ne mogu priuštiti grijanje na struju. Ekipa portala Avaz.ba izašla je danas na ulice Zenice, gdje smo pitali građane kako komentiraju probleme s grijanjem u gradi a koji se ponavljaju već godinama.

– Penzioner sam. Imam 77 godina i nosim drva cijelim gradom, jer nema grijanja. To je sramota ove države i grada – kaže nam ogorčeni građanin.

Kako su ostali građani komentirali što danima cvokoću u stanovima, boraveći s dekama i jorganima, pogledajte u videoprilogu…

D. PAŠALIĆ – Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING