Portal 072info

ZENICA Građani osvježenje traže na bazenima

Visoke temperature koje vladaju proteklih dana u BiH izmamile su brojne Zeničane na otvorene gradske bazene u Crkvicama, gdje nastoje pronaći bijeg od ljetnih vrućina.

Četiri bazena

Osim što posjetioci mogu uživati u bazenima od jednog i po, dva i pet metara te najmlađi u dječijem bazenu, na raspolaganju su im i sportski tereni, koji su, također, svojevrsna atrakcija.

Najviše interesiranja vlada za skakaonicom, koja predstavlja pravi izazov, naročito za one najhrabrije koji se odluče adrenalin podići skokom s deset metara visine.

Veliki kompleks s četiri bazena, kutkom za sport, zelenom površinom za sunčanje, bogatom ugostiteljskom ponudom prethodne sezone je i preuređen te trenutno predstavlja jedino rješenje za sve građane koji žele pobijediti sparno vrijeme i paklene vrućine.

Prilikom posjete reportera „Dnevnog avaza“ zeničkim bazenima zatekli smo brojne kupače koji su uživali u kupanju, sunčanju ili su pak vrijeme provodili na sportskim terenima.

Neadekvatna cijena 

asmir-mujakovicIpak, pojedini posjetioci su i dalje mišljenja da cijena ulaznice od četiri marke nije adekvatna i u skladu s uvjetima na bazenima.

– Nisam zadovoljan uvjetima, već godinama su pločice bezuvjetne za sunčanje. Ipak, dolazim ovdje jer nemam gdje drugo – kaže Asmir Mujaković.

Mujaković: Loše pločice

Ni Kanita Bilić nema drugog rješenja, stoga posjećuje bazene u Crkvicama kad ima slobodnog vremena.kanita-bilic

– Dolazim ovdje, ali u odnosu na uvjete, ulaznica je skupa. Nažalost, voda zna nekad biti prljava, tako da mislim da bi makar trebali smanjiti cijenu – smatra Bilić.

 

Bilić: Skupa ulaznica

Provod s društvom

benjamin-memisevic

Memišević: Lijepo se provodi

Benjamin Memišević svaki dan dolazi na bazene, gdje, osim što uživa u kupanju i plivanju, s društvom vrijeme provodi uglavnom na sportskim terenima.

– Igram svaki dan košarku, lijepo se provodim s društvom, zadovoljan sam uvjetima – kazuje Memišević.

Autor: D. PAŠALIĆ – Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box