Portal 072info

Zenica: Gradi se šest, u planu još 13 dječijih i sportskih igrališta

S prvim toplijim danima bit će nastavljeni radovi na izgradnji šest dječijih igrališta na području grada Zenica. Na Mokušnicama su urađeni iskopi za dva igrlaišta za najmlađe, a po jedno se gradi u mjesnim zajednicama Jalija, Zmajevac, Nova Zenica i Koprivna. Vrijednost ugovora je 79.814.,47 KM.

Iz Službe za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica koja na prijedlog gradonačelnika implementira projekte dječijih igrališta i sportskih poligona informišu, kako je za četvrtak zakazana primopredaja rekonstruisanog sportskog igrališta u MZ Podrbežje, za što je iz Budžeta Grada izdvojeno 3.656,25 KM.

“Prve godine realizacije ovog projekta, 2017.godine napravili smo tri dječija igrališta, u 2018. godini izgrađeno je pet dječijih igrališta i jedan sportski poligon, dok smo u 2019. godini  osigurali sredstva za izgradnju ovih šest igrališta čiji se završetak uskoro očekuje. Lani smo napravili i sportsko igralište u Klopću. Za ovu godinu imamo pripremljenih 13 elaborata, odnosno projekata za dječija i sportska igrališta koja vjerujem da ćemo graditi. Nabrojanom bih dodao i uređeno dječije igralište i sportski poligon na Smetovima što je implementirala Služba za privredu i upravljanje razvojem, kao i dva dječija igrališta podržana od strane naših partnera iz UNDP-a. Gradska uprava nastavit će i u narednom periodu stvarati bolje uslove za život djece i omladine koja zaslužiju više”, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Podijelite članak
  • 35
    Shares

Počitajte još

Obavijest korisnicima usluge odvoza otpada iz domaćinstava putem individualnih plastičnih kanti

072info

BRAVO: Poziv za dodjelu novčane pomoći za nabavku GPS narukvica djeci/osobama sa teškoćama s područja Zenice

Redakcija

Kasumović obišao radove na gasifikaciji i izgradnji vodovodne linije u neselju Perin Han

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box