Portal 072info

ZENICA Građani pozvani da ne koriste usluge ilegalnih taksista

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona nastavlja pojačan inspekcijski nadzor u oblasti javnog prijevoza koji je počeo u januaru ove godine. Na ovaj način nastoji se najprije otkriti, ali i spriječiti obavljanje nelegalnog taksi prijevoza koje cvjeta u gradu čelika.

Represivne mjere

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Iz inspekcije su pozvali učesnike koji pružaju usluge nelegalnog taksi prijevoza da poduzmu sve mjere i radnje i otklone eventualne nedostatke prije inspekcijskog nadzora i time spriječe poduzimanje represivnih mjera.

– Pozivamo i građane da daju svoj doprinos pojačanom inspekcijskom nadzoru u sprečavanju nelegalnog taksi prijevoza tako što neće koristiti nelegalan taksi prijevoz – poručuju iz inspekcije.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Također, pozivaju građane da obavijeste inspekciju o osobama koje pružaju usluge taksi prijevoza, a ne posjeduju važeće rješenje za obavljanje javnog prijevoza.

Podsjetimo, nezadovoljstvo legalnih taksi prijevoznika na području Zenice, a sve zbog masovnog rada nacrno, kulminiralo je nedavnim protestima taksista.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Prema riječima Sabahudina Bajramovića, predsjednika Udruženja “Zenica taksi”, zadovoljni su radom kako inspekcije tako i policije. Osvrnuo se i na najavljeni generalni štrajk.

Nema razloga

– S obzirom na to da je situacija na terenu znatno promijenjena, mi smo proteste, odnosno štrajk, odgodili. Ako se nastavi ovako raditi, neće biti razloga za takvo izražavanje nezadovoljstva – kaže Bajramović.

I legalni pod lupom  

Zbog problema ilegalnog prijevoza, policijski komesar Semir Šut održao je sastanak s predstavnicima Udruženja taksista “Zenica taxi”. Tom prilikom najavio je intenzivirane aktivnosti policije.

– Vršit će se kontrola legalnih taksi prijevoznika u smislu poštivanja njihovih zakonskih obaveza, prvenstveno u dijelu obaveznog korištenja taksi stajališta, a ne autobuskih stajališta, kao i ophođenja prema putnicima, koje treba biti isključivo u skladu s važećim standardima i procedurama – najavio je Šut.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Bajramović: Situacija se promijenila - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Bajramović: Situacija se promijenila

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 461
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6