Portal 072info

ZENICA | Građani svjedočili akciji policije ispred KPZ-a: Specijalci prepriječili put Audiju i priveli tri osobe

Građani Zenice jučer su u prijepodnevnim satima svjedočili policijskoj akciji u blizini Kaznenopopravnog zavoda. Pripadnici Jedinice za specijalne namjene prepriječili su put crnom Audiju A4 i izvukli trojicu muškaraca koji su bili u vozilu.

Suprotan smjer

Kako je ispričao očevidac ovog događaja, policijske patrole presrele su automobil na Glavnoj gradskoj magistrali iz suprotnog smjera.

– Najednom sam uočio brojne patrole kako iz suprotnog smjera idu prema Audiju. Kada su mu prepriječili put, izašli su s oružjem – govori očevidac za naš list.

U automobilu su se nalazile tri osobe, i to S. A., A. M. i V. V., svi iz Sarajeva, koji su odmah nakon filmskog presretanja i uhapšeni.

Ovu informaciju potvrdili su nam i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), ali niko nije želio govoriti o detaljima ove akcije.

– Bila je dojava, a naši timovi su odmah i reagirali. Tri osobe S. A., A. M. i V. V. iz Sarajeva su uhapšene. U toku su njihove kriminalističke obrade. Više informacija nemamo – ponavljali su jučer tokom cijelog dana iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Vozilo oštećeno

Na mjestu događaja mogli su se vidjeti i kriminalistički inspektori kako vrše uviđaj. Pretraživao se svaki pedalj automobila, ali nam niko nije htio potvrditi za čim se tragalo.

Iako je prednji, desni dio automobila udubljen i oštećen, nije poznato da li je Audi izazvao saobraćajnu nesreću ili je policija tragala za narkotičkim sredstvima.

U poslijepodnevnim satima, nakon višesatnog uviđaja i pretresa automobila, uhapšeni su, kako nam je potvrđeno u MUP-u ZDK, pušteni na slobodu.

Prikupljaju informacije

U namjeri da saznamo pozadinu nesvakidašnje policijske akcije, kontaktirali smo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona. No, tamo, također, nisu imali više informacija o intervenciji.

– Još se prikupljaju informacije. Inspektori su na terenu. Nakon što nam MUP ZDK dostavi izvještaj o cjelokupnom događaju, posjedovat ćemo više informacija – kazali su iz Tužilaštva ZDK.

Izdržavao kaznu

Kako smo saznali danas, jedan od trojice uhapšenih jučer je završio s izdržavanjem kazne u zeničkom zatvoru. Po njega su došla dvojica prijatelja, a policija im je popriječila put kako bi provjerila navode dojave koju su imali.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box